Jaarverslag 2020

Het jaarverslag van 2020 is klaar met een bericht van de voorzitter, een overzicht van de projecten die wij in 2020 hebben ondersteund en natuurlijk de financiële gegevens. Wij willen graag onze donateurs bedanken, die het ook afgelopen jaar weer mogelijk hebben gemaakt om mensen te helpen, die steun goed kunnen gebruiken.

SDNL Jaarverslag 2020

Posted in Uncategorized

Nieuw project: Guelson in Luanda, Angola

RSD Guelson is een NGO in Luanda, Angola, opgericht in 2010 door Subudlid Emanuel Mbassi met het doel een sportprogramma voor kinderen en tieners op te zetten, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen en ver weg blijven van drugs, criminaliteit, prostitutie en tiener zwangerschap.
Jongens en meisjes doen mee aan voetbal en handbal, ze worden geholpen bij het vinden van een geschikte school, eventueel wordt bijgedragen aan schoolgeld en ze krijgen een identiteitsbewijs, heel belangrijk, omdat veel kinderen nooit zijn aangegeven bij de burgerlijke stand.
Maar als ze van school afkomen is het heel moeilijk voor ze om werk te vinden omdat ze nog geen vak hebben geleerd en geen geld hebben voor een vakopleiding. Guelson gaat daar wat aan doen. Ze gaan opleidingen geven van 3 maanden, genoeg om aan de slag te komen en in de praktijk verder te leren. Ze beginnen met computer-technologie, schoonheidsspecialisten en kappers. Als dat goed loopt komen voeding en horeca aan de beurt en tenslotte opleidingen voor elektromonteur voor huishoudelijke apparaten, loodgieter, schilder en tegelzetter.
Guelson heeft al lokalen hiervoor beschikbaar en het is niet moeilijk om goedkope leerkrachten te vinden.

SDNL steunt dit initiatief samen met het SD-netwerk

 

Posted in Uncategorized

Nieuwsbrief december 2020

Hierbij de nieuwsbrief van december 2020, of eigenlijk meer een overzicht van alle projecten waar we op dat moment bij betrokken zijn: Nieuwsbrief dec. 2020

Posted in Uncategorized

Jaarverslag 2019

Hierbij het jaarverslag voor 2019 met natuurlijk de cijfers en daarnaast een kort overzicht van de afgelopen jaar ondersteunde projecten en een berichtje van het bestuur: SDNl Jaarverslag 2019

Posted in Uncategorized

Nog een jaar YUM sponsorkinderen

Ook in het nu lopende cursusjaar 2019 – 2020 blijven we onze sponsorkinderen op Java ondersteunen. Twee van de vijf zitten nu in de hoogste klas van het beroepsonderwijs en hopen volgend jaar naar de universiteit te gaan. De derde volgt het vak autotechniek en gaat volgend jaar aan het werk om zijn ouders te kunnen ondersteunen. Twee meisjes zitten nog op de high school met daarna nog een jaar te gaan.

Posted in Uncategorized

Jaarverslag 2018

Het jaarverslag van 2018 staat klaar. Naast de financiën een korte update van de projecten die we in 2018 hebben ondersteund.

SDNl Jaarverslag 2018

Posted in Uncategorized

SD Nederland steunt ouderen project in Colombia

Met onze kerstactie hebben we het ouderen zorgproject in Medellin, Colombia gesteund: Mis Corazones Alegres (‘Mijn vrolijke hart’).
Een Subud-echtpaar richtte samen met hun dochter dit project op. MCA biedt onderdak aan ongeveer twintig hulpbehoevende ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en geen familie hebben om dat te doen. Er wordt gekookt en er worden medicijnen verstrekt, er is een was service en er worden verschillende therapieën aangeboden. Recentelijk ontving MCA nationale erkenning als professioneel zorgcentrum voor ouderen.
Wij hebben bijgedragen aan uitbreiding en vernieuwing van het sanitair, het creëren van meer bergruimte en de aanschaf van een industriële ijskast.

Posted in Uncategorized

Susila Dharma helpt kinderen in de Jungle van Calais

calaisSDNL heeft gedoneerd aan de Women and Children Shelter in Calais. Een aantal Engelse Subudleden stak regelmatig het kanaal over om goederen te brengen en mee te helpen kinderen zonder begeleiding op te vangen. Zoals uit de pers wel bekend is zijn de omstandigheden erg slecht voor vluchtelingen die proberen het kanaal over te steken. Het zijn vooral vrijwilligers die proberen de omstandigheden menswaardig te maken met simpele middelen.

 

Posted in Uncategorized